grilli-ilta

Grilli-ilta

Grilli-ilta oli tarkoitettu vastaanottokeskuksen henkilökunnalle, vokin vapaaehtoisille, asiakkaille sekä heidän naapurissaan asuville kuntalaisille. Illan tarkoituksena oli viettää mukava ja rento ilta grillaillen, pelaillen, leikkien ja rupatellen. Yksi tavoite oli myös tutustuttaa talon suomalaiset asukkaat sekä vokin asiakkaat toisiinsa.

Tapahtumapaikaksi valittiin asiakastalojen takapiha, jossa oli sopiva nurmikkoalue leikeille ja peleille. Alkuvalmisteluihin kuului aikataulun ja ohjelman suunnittelu, vastuualueiden jakaminen, grillin vuokraus (ja kuljetus paikan päälle), ruokahankinnat ja esivalmistelut (salaatit, musiikkivälineet).

Vokilla ei ollut omaa grilliä, eikä takapihalla ollut siihen tarkoitettua paikkaa. Grilli vuokrattiin paikalliselta jalkapallojoukkueelta ja parhaaksi katsottu grillauspaikka hyväksytettiin vielä taloyhtiön edustajalta.

Illan aikataulu

14.00 Alkuvalmistelut (leikkien tarvikkeet, musiikkivälineet, salaatit asiakkaiden kanssa)

16.00 Aloitus (aikuisille ohjattua ”pesäpalloa”, mölkkyä, sulkapalloa ja lapsille ohjattua kuvasuunnistusta)

16.30 Grilli kuumana: ruokaa ja juomaa tarjolla. (kanankoivet paistettiin uunissa valmiiksi jo aamupäivällä ja laitettiin jääkaappiin odottamaan)

17.00 Toiminnot jatkuvat (esim. hämähäkinseitti, polttopallo, vesiviesti jne.)

19.30 Siivous (tavarat paikoilleen, roskat roskiin)

20.00 Lopetus (grillin palautus)

Leikeissä ja peleissä huomioitiin sekä aikuiset että lapset (toiminnot eriytetty). Ohjattua toimintaa oli suunniteltu paljon enemmän, mitä loppujen lopuksi vedettiin. Asiakkaat innostuivat myös pelaamaan mölkkyä, sulkapalloa ja lentopalloa. Lapset pyysivät jalkapalloa omiin peleihinsä. Leikkien lomassa asiakkaat laittoivat myös tanssiksi, eikä vesisodaltakaan vältytty.

Suunniteltu ohjelma

Ruokana tarjottiin makkaraa, kanansiipiä, salaatteja, patonkia, keksejä ja mehua. Asiakkaat olivat avustamassa salaattien teossa ennen varsinaista tapahtumaa.

Huomioitavia asioita

  • Tarkista tapahtumapäivän mahdollinen sää (ajankohtaa voi tarvittaessa siirtää)
  • Illan aikataulun ja ohjelman suunnittelu etukäteen (vastuualueiden jakaminen)
  • Ohjatun toiminnan lisäksi myös vapaata toimintaan (tuo välineitä tapahtumapaikalle)
  • Tarvittaessa pyydä tapahtuman järjestämiselle lupa (taloyhtiö, poliisi)
  • Jos tarjottavat koostuvat sianlihaa sisältävistä tuotteista, kannattaa ne pitää aina erillään ja tarjoilla omilla ottimillaan kulttuurieroista johtuen. Tosin meidän tapahtumissa on tarjoiltu mm. sianlihaa sisältäviä tuotteita ja jopa mustaa makkaraa.

 

Katso Hygieniasäädökset ja  muistilista

Image Image