kansainvälinen_ilta

Kansainväliset ruokaillat

Kansainvälisten ruokailtojen tarkoituksena on saada asiakkaita ja kuntalaisia yhteen ruoan ja erimaalaisen kulttuurin avulla.

Tavoitteena on kasvattaa osallistujien sosiaalista verkostoa ja madaltaa kommunikoinnin kynnystä. Ruokailtojen tarkoituksena on, että asiakkaat opettavat oman maan kulttuurin tuntemusta ja ruokien tekoa kuntalaisille.

Ruokaillat on järjestetty yhteistyössä paikallisten opistojen kanssa, jolloin kustannuksia ja työnjakoa on saatu jaettua. Työnjako on mennyt esimerkiksi Mänttä-Vilppulan Autere-opiston kanssa seuraavasti: opisto on järjestänyt keittiö- ja ruokailutilan, hoitanut tilaisuuden mainostamisen ja ottanut kuntalaisten ilmoittautumiset.

Keskus on valinnut illan teeman (ja sitä kautta asiakkaat), ostanut ruokatarvikkeet sekä tehnyt mahdolliset alkuvalmistelut ruokaillalle. Kuntalaisten kurssimaksu on ollut 15 euroa kerta (mennyt opistoille). Keskuksen työntekijöitä on tapahtumassa ollut aina vähintään kaksi.

Ruokailtojen teemoja ovat esimerkiksi olleet: afgaani-, kurdi-, somali-, afrikka- ja suomi-ilta. Kerran ruokaillan teemana on ollut grilli-ilta, mikä pidettiin Ruoveden vastaanottokeskuksen pihassa olleessa kodassa. Asiakkaita on osallistunut tapahtumaan keskimäärin seitsemän, kuntalaisia kymmenen (yläraja tilojen vuoksi). Ruoan ohella illoissa on esitelty muun muassa eri maiden ruokatatapoja, musiikkia sekä maatietoutta.

Reseptejä

Lataa tapahtuman toteuttamisohjeet »
Image Image