kesaleiri

Lasten kesäleirit

Kesän kynnyksellä kannattaa seurata paikallislehtiä kunnan kesäleireistä sekä etsiä mahdollisia SPR:n Reddie Kids –leirejä.

Keskuksen lapsia pääsi ilmaiseksi mukaan Ruoveden kunnan lasten kesäleireille (päiväleirejä eri-ikäisille ja muutaman yön kestävä leiri). Ruoveden kunnan vapaa-ajan sihteerin kanssa oli sovittu yhteisessä palaverissa, että lapsiasiakkaita sai osallistua useamman yön kestävälle leirille, jos vastavuoroisesti yksi keskuksen työntekijä lupautuisi yhdeksi leiriohjaajaksi. Näin myös tapahtui ja ohjaaja oli mukana leirin toiminnan järjestämisessä. Vastaavasti kunnan päiväleireille lapset pääsivät ilman työntekijän osallistumista. Vastaanottokeskuksen kontolle jäi lasten kuljettaminen leiripaikalle.

Osa Mänttä-Vilppulan lapsiasiakkaista pääsi osallistumaan SPR:n Ylöjärven Reddie Kids –leirille. SPR Hämeen piiri maksoi osallistumismaksut (normaalisti 50-60 euroa per osallistuja). Leiri järjestettiin heinäkuun alussa ja se oli tarkoitettu 6-13 –vuotiaille lapsille. Leiri kesti neljä päivää ja siellä oli ohjelmassa seikkailua, askartelua, huikeita tehtäviä ja tietysti uusia tuttavuuksia. Vokin tehtävänä oli jakaa leirikirjeet (mitä mukaan, informaatio) sekä viedä ja hakea lapset leiripaikalta. Lasten mielestä leiri oli oikein mukava, eikä suurempaa koti-ikävää kenellekkään tullut.

Hyvät käytännöt

  • kartoita alueen lasten leirit (esim. kunta, seurakunta, 4H-yhdistys, SPR)
  • mahdolliset osallistumismaksut: pohdi yhteistyön mahdollisuutta tai omavastuuosuutta asiakkailta
  • muista informoida vanhempia mukaan otettavista vaatteista ja tarvikkeista mahdollisimman selkeästi (kuvat)
  • puuttuvia tarvikkeita voi etsiä lahjoitustavaroista

 

 

 

Image Image