IMG_6185

Noitakäräjät

Noitakäräjät on Ruoveden perinnetapahtuma, johon liittyy toritapahtuma oheistapahtumineen(käräjäkulkue, musiikkia, vuoden noidan valinta yms.).

Ruoveden vastaanottokeskus otti osaa tapahtumaan vuosittain. Torilta varattiin pöytä, jossa myytiin asiakkaiden valmistamia tuotteita (sambuusoja, tauluja) sekä esiteltiin keskusta. Asiakkaat toimivat toripöydän myyjinä ja esittelijöinä. Asiakas sai pitää valmistamansa tuotteen myytipalkkion.

Päivään kuului auton pakkaaminen (tavarat ja asiakkaat), paikanpäällä pöydän valmistelut, myynti- ja esittelytyö sekä loppusiivous. Asiakkaita oli yleensä mukana noin 5-10, ohjaajia kaksi. Asiakkaita valittiin mukaan sen perusteella, kuka olisi kiinnostunut ja sosiaalinen sekä keneltä sujuisi edes jollain tavalla suomen tai englannin kielen puhuminen.

Tässä ohjaajan kirjoittama kommentti tapahtumasta heinäkuussa 2011:

Noitakäräjätori meni mainiosti. Leivonnaiset loppuivat jo ennen klo 12 ja ihmiset kävivät kyselemässä kuulumisia ja juttelemassa muuten vaan, myös ilmapallot tekivät kauppansa. Ensi vuonna ehdottomasti uudelleen!!! Silloin voisi olla enemmänkin leivonnaisia ja myytävää.

Torimyynnin muistilista.

Image Image