retki

Retket

Vastaanottokeskuksen retket ovat suuntautuneet Ähtärin eläinpuistoon, Helvetinjärven kansallispuistoon, Haukanhiedan uintipaikalle ja Siikanevan suoalueelle.

Yleensä retket ovat avoimia kaikille asiakkaille ja asiakasryhmille. Kerran vuodessa on  järjestetty retki myös Tampereelle, mikä on tarkoitettu palkinnoksi niille asiakkaille, jotka ovat käyneet aktiivisesti vokin koulutunneilla (aktiivisuuspalkinto).

Ajoittain retkille tehdään ennakkoilmoittautumislista, jotta tiedetään tarvittava kuljetuskapasiteetti. Jos osallistujamäärä pysyy alhaisena, tai kohde on lähellä, kuljetus hoidetaan vokin omilla autoilla tai kävellen. Muussa tapauksessa joudutaan ostamaan bussikuljetukset. Bussiyrityksiä kannattaa kilpailuttaa, sillä hinnoissa voi olla suuriakin vaihteluita kuljetusmatkasta ja -ajankohdasta riippuen.

Retkille asiakkaita on kehotettu ottamaan omat eväät matkaan. Lapset ovat päässeet retkelle vain vanhemman läsnä ollessa. Retkille on otettu mukaan erilaisia pelejä ja järjestetty visoja, muista myös ensiapulaukku. Vapaaehtoisetkin saa usein mukaan tällaisiin tapahtumiin ja heidän kanssaan kannattaakin suunnitella retkiä.

Katso retken suunnittelussa huomioitavat asiat ja onnistuneen retken vinkit tästä.

 

 

 

 

Image Image