syntymapaivat2

Syntymäpäivät

Vastaanottokeskuksen syntymäpäivien ohjelman pääosissa ovat loistaneet asiakkaat. He ovat mm. laulaneet, tanssineet, pitäneet puheita ja esittäneet draamakerhossa harjoiteltuja sketsejä. Syntymäpäivien tavoitteena on järjestää mukava yhteistapahtuma asiakkaille, kuntalaisille ja henkilökunnalle. Tapahtuma on järjestetty ns. avoimet ovet –periaatteella, joilloin paikan päälle on saatu myös kuntalaisia, joille vastaanottokeskusmaailma on täysin vieras.

Syntymäpäivien suunnittelun tulisi alkaa hyvissä ajoin ennen varsinaista tapahtumaa.

Keväällä Ruoveden vokin kerhot asettivat kerhotavoitteet (toukokuussa järjestettävän) syntymäpäivän mukaan: musiikkikerho valmisteli musiikkiesitystä, draamakerho näytelmää ja kokkikerho suunnitteli tarjottavia.

Syntymäpäiville asiakkaita myös pyydettiin tekemään oman maan suolaista tai makeaa purtavaa. Vastaanottokeskus kustantansi raaka-aineet sekä osti pienet lahjakortit suuren työn tehneille asiakkaille.

Mänttä-Vilppulassa syntymäpäiviä vietettiin Mäntän elokuvateatterin tiloissa (BioSäde), jossa katsottiin kolme asiakkaista tehtyä lyhytelokuvaa, joissa asiakkaamme olivat mukana. Kokkikerho valmisti tarjottavat yhdessä vokin henkilökunnan kanssa.

Hyvät käytännöt

  • tapahtumapaikka määrää osallistujamäärän
  • huomioi alkamisajassa kuntalaisten työssäkäynti
  • muista osallistaa asiakkaita (roudaus, tarjottavat, ohjelma, koristelu)
  • lähetä kutsut ajoissa, mainosta tarvittaessa paikallislehdessä
  • vastuunjako henkilökunnan kesken
  • aloita suunnittelu hyvissä ajoin

 

 

Image Image