kasvimaanlaitto

Taimi-, yrtti- ja kukkaistutus

Taimien, kukkien ja yrttien istutus

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä kahden vastaanottokeskuksen vapaaehtoisen kanssa, joilla oli kokemusta taimien, kukkien ja yrttien ruukkuistuttamisesta. Ajatuksena oli opettaa asiakkaita, mitä kaikkia hyötykasveja parvekkeella voi kasvattaa. Istuttaminen tapahtui asiakaskerrostalojen takapihalla yhden työntekijän ja kahden vapaaehtoisen voimin.

Lahjoituksena saatiin erikokoisia ruukkuja, yrttejä, siemeniä sekä lainaksi työvälineitä. Tapahtuma toteutettiin osittain lahjoitustavaroin ja -välinein, mutta suurin osa istutettavista jouduttiin ostamaan. Tapahtumaan ostettiin multasäkkejä, kukkia ja taimia. Tapahtuma oli menestys asiakkaiden keskuudessa, sillä paikan päällä oli noin 40 eri-ikäistä asiakasta.

Istuttaminen oli oikein mukavaa puuhaa, mutta ensi kertaa silmällä pitäen taimille kannattaa asettaa pieni rahallinen omavastuuosuus.

Tapahtuma oli suhteellisen kallis lahjoituksista huolimatta, toisin kuin yhteisen kasvimaan tekeminen.

Kasvimaan teko

Ruoveden vokin vieressä oli pieni pala peltoa, jota keskus sai hyödyntää. Asiakkaat tekivät yhdessä vapaaehtoisten kanssa oman kasvimaan, minkä sato oli tarkoitettu kaikille asiakkaille. Kasvimaan kaikki taimet saatiin lahjoituksena. Asiakkaista aina joku kävi sillon tällöin antamassa istutuksille vettä. Urakka oli oikein onnistunut ja seuraavana kesänäkin asiakkaat istuttivat kaikenlaisia hyötykasveja. Taistelua istutuksen omistajista ei syntynyt ja lapset antoivat niiden kasvaa rauhassa.

 

 

 

Image Image