talvirieha

Talvirieha

Asiakkaita tulee kannustaa ulkoliikuntaan ja toimintaan myös talvella. Riehan tavoitteena onkin hauska yhdessäolo pakkasista välittämättä. Talviriehan ohjelma määräytyy tapahtumapaikasta ja odotetusta asiakasmäärästä sekä tarjolla olevista välineistä.

Ruoveden vokin talviriehaan kuului perinteisesti hiihtokisa, köydenveto sekä jalkapallo. Hiihtolatu saatiin keskuksen pihaan ottamalla yhteyttä kunnan vapaa-aikasihteeriin. Hiihtokisan voittajat palkittiin mitaliseremoniassa, jossa naisille, miehille ja lapsille oli omat sarjat. Ohjelmassa oli vaihtelevasti myös lumiveistoskilpailua ja viestikisaa. Talvirieha kruunattiin henkilökunnan tekemällä hernekeitolla ja pannukakulla.

Mänttä-Vilppulassa talviriehaan kutsuttiin asiakkaiden ja henkilökunnan lisäksi yhteistyötahona toimivan lastensuojeluyksikön lapsia. Lasten ohjelmaan kuului mm. lumiveistosten tekeminen. Veistoksia värjättiin suihkepulloihin tehdyillä vesiväriliuoksilla. Aikuisille oli viestikisa minisuksilla, lumikengillä ja pulkalla. Asiakkaat pääsivät myös kisailemaan köydenvedossa. Lumisodaltakaan ei vältytty. Riehan tapahtumapaikka oli asiakastalojen takapiha ja ohjelman kesto oli kolme tuntia. Työnjako oli etukäteen sovittu henkilökunnan kesken. Asiakkaille tarjottiin kuumaa mehua.

Huomioitavia asioita

  • talvella asiakkaat kaipaavat enemmän ohjattua toimintaa kuin kesällä (kylmyys)
  • suunnittele leikkejä ja pelejä, jotka on suunnattu aikuisille sekä lapsille
  • tarjottavat riippuvat keittiö- ja asiakastiloista sekä budjetista

 

 

 

 

 

Image Image