WP_000924

Yleisurheilukisat

Keskuksen ohjaaja ideoi yleisurheilupäivän asiakkaille ja henkilökunnalle. Kisoja ei ollut aiemmin pidetty Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskuksella. Toiminnan kaksi suurinta haastetta oli asiakkaiden kuljetus urheilukentälle, sillä Mäntässä ei ollut urheilukenttää, sekä kisojen mainostaminen maksimaalisen osallistujamäärän aikaansaamiseksi. Päiväksi valittiin perjantai, jolloin aikuisasiakkaat eivät ole koulussa. Kestoksi arvioitiin viisi tuntia sisältäen bussikuljetukset reilun kuuden kilometrin päähän sijaitsevalle urheilukentälle. Aloitusaika määräytyi henkilökunnan työajan mukaan, mutta asiakkaat huomioon ottaen, kello 10 aamulla oli aikaisin mahdollinen aloitusaika.

Kisojen kohderyhmäksi valittiin miehet, naiset ja alle kouluikäiset lapset. Lajeina olivat miesten korkeus- ja pituushyppy, 100 ja 1500 metrin juoksu sekä kuulantyöntö. Naisilla oli samat lajit lukuunottamatta korkeushyppyä (ei ennakkoilmoittautumisia) ja pitkän matkan juoksuna oli 800 metriä. Lapsilla oli 60 metrin juoksu sekä pituushyppy. Lajien jälkeen pelattiin jalkapalloa. Joukkueet määräytyivät syntymävuosien mukaan (vanhat vastaan nuoret).

Tapahtuman budjettiin tuli huomioida bussikuljetus sekä tarjottavat. Urheilulajien kolme parasta sekä jalkapallopelin voittajajoukkueen pelaajat palkittiin YES-hankkeen mitaleilla sekä lahjoituksina saaduilla uusilla sukilla. Jos urheilukenttä olisi sijainnut keskuksen lähellä, kustannukset olisivat olleet vähäisiä.

Tapahtuman onnistuminen

Tapahtumaan otti osaa 7 työntekijää sekä yksi vapaaehtoinen, joka hoiti urheiluvälineet omille paikoilleen ennen tapahtuman varsinaista aloitusta. Asiakkaita oli mukana 25, joista kaksi oli naisia ja yksi lapsi. Asiakkailta otettiin ennakkoilmoittautumisia lajeihin vielä bussikuljetuksen aikana, minkä jälkeen ”lajit suljettiin”.

Ohjelma-aikataulun luominen ja henkilökunnan vastuujaon tekeminen oli erittäin järkevää. Kaikki lajit saatiin ajallaan päätökseen ja bussi pääsi lähtemään takaisin keskukselle tasan kello kolme. Bussissa asiakkailta kysyttiin tapahtuman innostavuutta ja ilmeistä ja huudoista päätellen heille oli tarjottu erittäin mukava päivä – myös henkilökunnalle, jotka ottivat osaa myös itse urheilulajeihin! Suurimmalla osalla oli sukkia kotiinviemiseksi.

Tehtävälista:

1) Sopivan päivän lukkoon lyöminen yhdessä henkilökunnan kanssa

2) Kenttävaraus (sis. halutut urheilu- ja ajanottovälineet)

3) Bussin vuokraaminen

4) Ennakkoilmoittautumislista ja tapahtuman mainostaminen

5) Tarjottavien osto

6) Ohjelma-aikataulun suunnittelu

7) Tavaroiden pakkaus:

  • ilmoittautumislista
  • megafoni ja mankka
  • tarjottavat, pahvimukit, roskapussit
  • tussi ja fläppitaulu (aikojen kirjaaminen)
  • palkinnot
  • ensiapulaukku

8) ”Loppusiivous” ja tavaroiden vieminen takaisin keskukselle

 

 

 

Lataa tapahtuman toteuttamisohjeet »
Image Image