ystavatapahtuma

Ystävätapahtuma

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Ruoveden SPR osaston kanssa. Tapahtumaan kutsuttiin vokin asiakkaiden lisäksi kuntalaisia paikallisen lehti-ilmoituksen avulla. Tavoitteena oli löytää uusia vapaaehtoisia sekä vastaanottokeskukselle että myös SPR Ruoveden osastolle.

Tapahtumapaikaksi valittiin Ruoveden keskustassa sijaitseva museoalue Ruoveden Museomäki. Museonmäen työntekijä suostui avaamaan ovet museoon ennen sen varsinaista avajaispäivää. Hän myös tarjoutui pitämään museokierroksen historiallisissa rakennuksissa, mikä oli todella hieno ja kiinnostava kokemus vokin asiakkaille.

Ennen varsinaista tapahtumaa edelsivät yhteistyöpalaverit osastolaisten kanssa. Tapaamisissa sovimme tavoitteen ja työjaon. Vokin tehtävänä oli hoitaa lehtimainos, asiakkaiden kuljetukset paikan päälle (yli 8 km päässä keskukselta) sekä suunnitella yhteisleikkejä. Osasto järjesti tapahtumapaikalle ensiapupisteen sekä teki lapsille omia puuhapusseja.

Paikan päällä pidettiin tutustumisleikkejä, naulanlyöntikisa, monikulttuurinen tietovisa, ensiapuakoulutusta, piknik, museokierros ja lapsille tarkkuusheittoa. Vokin työntekijöitä oli paikalla kolme. Yksi huolehti lasten pisteen pystytyksestä ja sen vetämisestä, kaksi huolehti aikuisten pisteet.

Alkuvalmisteluihin kuului erilaisten tavaroiden kuljettaminen paikanpäälle ja tietovisakysymysten piilottaminen maastoon. Tietovisan pääpalkintoja oli neljän hengen Tarjanne-risteily, mikä oli hankittu paikallisten yritysten sponsoroimana (10 euron sponsorointititukea kysyttiin henkilökohtaisesti yrityksistä jättämällä kirjallinen sponsorihakemus). Ryhmät koostettiin sekä kuntalaisista että asiakkaista, mikä teki visasta vielä monikulttuurisemman.

Tapahtuma oli varsin onnistunut, mutta kuntalaisten määrä jäi alhaiseksi. Myöhemmin selvisi, että samaan aikaan oli ollut kilpaileva tapahtuma kylällä, mikä varmasti vaikutti osallistujamäärään.

Huomioitavia asioita

  • yhteistyö toisen tahon kanssa helpottaa työmäärää
  • ajankohtaa valitessa tarkistakaa päällekkäiset tapahtumat
  • mainostakaa kuntalaisille tarkoitettua tapahtumaa paikallislehdessä
  • järjestäkää toimintaa eri-ikäisille ja pohtikaa toimintaa, jossa kuntalaiset ja asiakkaat sekoittuisivat
  • jos tapahtuma on ulkona, tarkistakaa säätiedotus mahdollisimman ajoissa

 

 

Image Image